Stafett-DM H40 (08/09/2019)
Category: Tävling
Map/area: Gesundaberget
Organiser: IFK Mora
Discipline: 6,6 km
Leg: 3
Kul med ett ganska rent lopp äntligen (därav plats här). Kåre lag 1 (Patrik Söderqvist/Kalle Dalin/Greger Tysk) och lag 2 (Kristofer Sidenvall/Daniel Kaipe/jag) gick rätt jämnt hela stafetten igenom. Kalle och Daniel plockade in ledande Leksand och Stora Tuna på andrasträckan och släppte ut Greger och mig tillsammans på 3:e - med Tuna hack i häl. De båda höll märkbart högre tempo så insåg att jag fick fokusera på att gå så jämnt som möjligt.
K1: Gregers rygg en bit och sedan enkel riktning.
K2: Lite svårt att bestämma mig för höger stig eller rakt. Såg rätt fint ut rakt så fick bli detta. På andra sidan bäcken kommer Tuna ikapp och jag slarvar tydligt med riktningen trots att det är öppet. Tappar en hel del.
K3: fokuserar på kompassen och navigerar på stora stenarna.
K4: hyggeskanten och ut.
K5: siktar på hyggeskanten. Blir lite osäker iom att det inte alls är ett hygge utan snarare avgränsat område med halvstora tallar. Går till högsta höjden för säkerhets skull och konstaterar att det måste stämma. Otydlig brunbild så letar efter något stort. Siktar på åsen från öster och får den fint. Passerar Tuna som försvinner västerut och Greger som står och funderar vid första gafflingskontrollen (han ska ha 3:e)
K6: siktar på höjden och sedan beståndsgränsen. Öppet och fint, tydliga höjder. Ser dock aldrig stigen men det har ingen betydelse.
K7: siktar på sänkan till höger om höjden, därefter ambition att hålla höjd genom grönområdet. Kommer aningens högt men läser in mig på åskanten ovanför (röd fart) och svänger ner.
K8: inser att det blir alldeles för mycket jobb att hänga med på kartan här. Rattar in vridbara kompassen och jobbar på att gå rakt istället. Tanken är att läsa in mig uppe vid stigen någonstans. Dock väldigt luddigt. Ser aldrig stigen, är antagligen sönderkörd av skogsmaskiner. Plandetaljerna stämmer inte alls här uppe. Förståeligt att så många bommar här. Håller dock i riktningen och pustar ut när jag får syn på mossen. Greger kommer ikapp. +4 sek före mig på radion vid K8, samma som vid starten.
K9: siktar på stigen och sedan tanke att vara noggrann när jag går ner bland åsarna. Möter Tuna på väg mot oss 100m efter K8. Uppenbarligen irrat bland de helskumma beståndsgränserna här uppe på Nåtberget. Greger vågar piska på bättre i nedförsbackarna här, jag måste ta det lite försiktigare och han glider iväg. Noga med avtaget från stigen. Tydligt åsval vid surdraget mellan höjderna. Fegar kanske lite väl mycket i löpningen. Här kunde man släppt på bättre iom att det inte är så farligt stenigt uppe på åsen.
K10: lätt
K11: riktning + håller höjd. Väldigt stökigt på backen, lagervis med gallringsris, blir helstopp emellanåt. Dock ganska öppet.
K12: börjar bli sliten av klättrandet på jobbiga underlaget så benen latmaskar sig runt höjden lite för mycket åt höger. Ändå bra springa tillbaka för att få spången. Bäcken är bred och det är upptrampat upp genom grönområdet.
K13: opigga ben uppför.
K14: mesig spurt/jogg i mål. I efterhand lite tråkigt att man inte fläskade på även sista biten, hade känts bättre totalt.

Glad och överraskad över 2:a-platsen!
Show comments (0)
 
Stafett-DM H40 (08/09/2019) Stafett-DM H40 (08/09/2019)